Czy teraz mogę pić wodę z kranu, jak kawa wpłynie na dziecko, czym złagodzić nudności, czy diety eliminacyjne są bezpieczne, jak mam wspierać naturalną odporność w ciąży? Co z witaminami, jak zadbać o odpowiednią kaloryczność diety? Na te i wiele innych nurtujących pytań znajdziesz odpowiedź w nowej książce wydawnictwa Lekarskiego PZWL „Zdrowa dieta przyszłej mamy”.
Jeśli zatem i Ty spodziewasz się dziecka i zastanawiasz się, jakie menu będzie najlepsze w ciąży – ta pozycja jest dla Ciebie.
Nad tematem pochyliły się aż 4 dietetyczki, które doskonale wiedzą, z jakimi rozterkami mierzą się kobiety w ciąży. Aby ułatwić im przejście przez ciążę w zdrowiu i dobrym samopoczuciu opracowały kompletny poradnik pełen konkretnych wskazówek, co jeść i w jakich ilościach, czego lepiej unikać, a nawet, jak przechowywać żywność, aby była świeża i bogata w składniki odżywcze, witaminy i minerały w każdym trymestrze ciąży.
Odżywianie w ciąży jest podstawą zdrowia mamy i dziecka.
„Zdrowa dieta przyszłej mamy” to nie książka kucharska – nie znajdziesz tam gotowych przepisów, ale bardzo merytoryczny wykaz produktów, które warto włączyć do codziennego menu w czasie ciąży, zestawienie najczęstszych dolegliwości wraz z poradami, jak sobie z nimi radzić, czy dokładnie określone prawidłowe przyrosty masy ciała w każdym trymestrze.
Jesteśmy przekonani, że po tej lekturze każda przyszła mama poczuje się pewniejsza swoich dietetycznych wyborów i znajdzie odpowiedzi na wszelkie pytania, które towarzyszą kobietom w ciąży. To pozycja, do której warto zaglądać na bieżąco, robić notatki i zaznaczać fragmenty – z powodzeniem traktuj ją, jak dziennik zdrowej ciąży.
Gorąco polecamy!
W dniach 16–21 listopada zamówisz książkę z darmową wysyłką przez paczkomaty.