od 2018-10-06 do 2018-10-06

Burgery - warsztaty kulinarne dla dzieci i rodziców

Soczyste, ciepłe i pachnące burgery, będące swoistym nadzieniem dla chrupiącej bułki i bratem dla świeżych warzyw to spełnienie marzeń dla każdego głodomora!

Kiedy: 6 października, godzina 11.00

Gdzie: Centrum Kulinarne Chorzów, ul. Adamieckiego 8

W programie naszych burgerowarsztatów:

Czy można zrobić zdrowego burgera?

Omówimy podstawy wyrobu bułek do burgerów oraz upieczemy bułki o różnych smakach.

Metody doboru mięsa, przyprawiania i obróbki termicznej.

Co damy do środka? Jak kroić i układać warzywa?

Proste metody wykonywania domowych sosów do bułek.

A jeśli nie mięsko, to co? Alternatywne danie dla miłośników wege.
Wspólne gotowanie i wiele radości
Stawiamy sobie za cel edukowanie i szerzenie wiedzy kulinarnej wśród dzieci, już od ich najmłodszych lat.

Wiemy jak ważne jest zdrowe i racjonalne odżywianie w tym okresie, a także jak przydatna jest umiejętność samodzielnego i smacznego przygotowania posiłku.

W trakcie naszych warsztatów Twoje dziecko dowie się:

  • jak zdrowo się odżywiać
  • nauczy się dobrych manier i reguł savoir-vivre’u
  • pozna zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni
  • będzie kreatywnie myśleć i ćwiczyć wyobraźnię
  • nabierze odwagi i pewności siebie, pracując samodzielnie i w zespole
  • rozszerzy swoje wiadomości z matematyki, historii, geografii i paru innych dziedzin
  • będzie eksperymentować, uczyć się interpretować przepisy i tworzyć własne kompozycje smakowe.

Ucztowanie i mistrzowski certyfikat
Nic tak nie poprawia apetytu dziecka, jak miła atmosfera przy stole i towarzystwo rodziców.

Dlatego bardzo cenimy sobie ten moment, gdy zasiadamy razem przy stole i rozsmakowujemy się we wspólnie przygotowanych daniach.

Na zakończenie każdy Mistrz otrzymuje certyfikat z podpisem Szefa Kuchni, potwierdzający udział w naszych warsztatach.

Warsztaty poprowadzi: 

Aleksander Zachuta – z zamiłowania aktor i kucharz. Występował przez kilka lat w krakowskim teatrze Proxima.

Prezentując repertuar na terenie całego kraju, poznawał przy okazji coraz to nowe smaki polskiej kuchni.

Jako kucharz pełną gębą zadebiutował w restauracji "Grodzka 6", pracował również w jednej z najbardziej znanych restauracji japońskich w Polsce - ZEN, TAO.

Obecnie uczestnik  41 polarnej  wyprawy  IGF PAN na Spitsbergenie, gdzie gotuje dla najlepszych naukowców na świecie z zakresu nauk polarnych.

Zarejestruj się już dziś - serdecznie zapraszamy! 
http://www.centrumkulinarne.com.pl/kalendarz-szkolen/burgery-warsztaty-dla-dzieci-i-rodzicow-6.html

Chorzów

Terminy
2018-10-06
Cena
75 zł pojedyncze zajęcia
Używamy plików cookies (ang.ciasteczka), by ułatwić korzystanie z serwisu tatento.pl i miejscaprzyjaznedzieciom.pl. Jeśli nie życzysz sobie, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
akceptuję