Jeśli Ty i Twoje dziecko jesteście miłośnikami pizzy, lubicie razem gotować, bądź po prostu chcecie poznać innych pasjonatów kuchni włoskiej i spędzić kilka godzin w rodzinnej atmosferze, zapraszamy do naszego Centrum Kulinarnego! Pod czujnym okiem naszej Szefowej Kuchni - Kingi Bałazy, poznacie sprawdzone receptury, będziecie wyrabiać ciasta, dobierać składniki, a nawet stworzycie prawdziwy włoski sos pomidorowy.
Kiedy: 9 września godzina 11.00
Gdzie: Centrum Kulinarne, ul. Adamieckiego 8, Chorzów
Co wydarzy się na naszym Festiwalu?
• krótka historia pizzy
• czym jest ciasto na pizzę i jak powstaje
• zaczynamy od margharitty – czyli wystarczą pomidory i ser
• ulubione dodatki – czyli z czym można jeść pizzę?
• co kochają włosi – z ketchupem czy oliwą?
Będzie radośnie, zabawnie, a przede wszystkim smacznie! A na koniec warsztatów, moment na który czeka każdy miłośnik pizzy – wspólna degustacja przygotowanych dań!
Wspólne gotowanie z wielkimi wypiekami
Stawiamy sobie za cel edukowanie i szerzenie wiedzy kulinarnej wśród dzieci, już od ich najmłodszych lat. Wiemy jak ważne jest zdrowe i racjonalne odżywianie w tym okresie, a także jak przydatna jest umiejętność samodzielnego i smacznego przygotowania posiłku. W trakcie naszych warsztatów Twoje dziecko dowie się:
• jak zdrowo się odżywiać
• nauczy się dobrych manier i reguł savoir-vivre’u
• pozna zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni
• będzie kreatywnie myśleć i ćwiczyć wyobraźnię
• nabierze odwagi i pewności siebie, pracując samodzielnie i w zespole
• będzie eksperymentować, uczyć się interpretować przepisy i tworzyć własne kompozycje smakowe
Ucztowanie i mistrzowski certyfikat
Nic tak nie poprawia apetytu dziecka, jak miła atmosfera przy stole i towarzystwo rodziców. Dlatego bardzo cenimy sobie ten moment, gdy zasiadamy razem przy stole i rozsmakowujemy się we wspólnie przygotowanych daniach. Na zakończenie każdy Mistrz otrzymuje certyfikat z podpisem Szefowej Kuchni, potwierdzający udział w naszych warsztatach.
Festiwal Pizzy odbędzie się w naszym Studio Centrum Kulinarne, pod czujnym okiem KINGI BAŁAZY.
Więcej informacji na stronie organizatora tutaj
© 2021 E-maNufactura