od 2017-09-09 do 2017-09-09

Gotowanie po śląsku - warsztaty kulinarne dla dzieci

Restauracja Moodro Bistro & Cafe wraz z prowadzącym warsztaty Pawłem Magierą serdecznie zapraszają dzieci na spotkanie, podczas którego będą poznawać smaki śląskiej kuchni, a także gotować "śląski łobiod".

Kiedy: 9 września godz. 10.00-11.30

Gdzie: restauracja Moodro Bistro & Cafe, ul. Dobrowolskiego 1

Dla kogo: dla dzieci od 3 lat

Koszt: 40 zl za dziecko + 30 zł rodzeństwo

Warsztaty poprowadzi Paweł Magiera z Gastrotester, kucharz z zamiłowania i wykształcenia. Mocno związany ze Śląskiem i jego kulturą, w wolnym czasie podróżuje po świecie w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji. 

Temat warsztatów ,,Śląski łobiod - gotowanie po Śląsku". Co będziemy gotować:
Kluski Śląskie - nieodłączny dodatek towarzyszący roladzie wołowej na Śląskich stołach. Uwielbiane przez dzieci, które dawniej z wielkim zapałem kulały je i dziurkowały razem ze swoimi babciami. 
Szałot z modrej kapusty- to nic innego jak sałatka z czerwonej kapusty. Na Śląsku podawana do niedzielnego obiadu od pokoleń, dzięki czemu możemy delektować się jej tradycyjnym smakiem do dziś. 
Szpajza - kremowy deser na bazie jajek podawany podczas wielu uroczystości.  

Zapisy tel.: 512 317 915  Liczba miejsc ograniczona!
Strona wydarzenia
tutaj

Katowice

Terminy
2017-09-09
Cena
40 zł pojedyncze zajęcia
Używamy plików cookies (ang.ciasteczka), by ułatwić korzystanie z serwisu tatento.pl i miejscaprzyjaznedzieciom.pl. Jeśli nie życzysz sobie, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
akceptuję