od 2017-08-13 do 2017-08-13

Dojrzały jak ser - dziecięce warsztaty kulinarne

Wydarzenie w ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Smaków, Warsztaty poprowadzi Katia Roman-Trzaska założycielka szkoły gotowania Little Chef w warszawie, doskonale znana dzieciom i rodzicom uczestniczącym w festiwalu od lat.

Kiedy: 13 sierpnia godzina 11.00 oraz 12.30

Gdzie: restauracja "The Time", ul. Młyńska 12, Poznań

Dla kogo: dzieci 7-12 lat

Jak powstaje ser? Czym się różnią od siebie gatunki sera? Co to znaczy, że ser dojrzewa? Czy ser dobrze smakuje z owocami? Uczestnicy będą szukać odpowiedzi na te i inne pytania oraz oczywiście kosztować serów, a także przygotowywać smakowite pesto i inne smakołyki z najlepszych składników.

Udział w warsztatach jest bezpłatny, ale obowiązują wcześniejsze zapisy. Zgłoszenia zawierające imię i nazwisko dziecka, wiek, kontaktowy nr tel. oraz wybraną godzinę należy przesyłać na adres wkrawczuk.ofds@gmail.com . Decyduje kolejność zgłoszeń, a liczba miejsc ograniczona.Warsztaty realizowane we współpracy z kampanią „Tak smakuje Dolce Vita” www.taksmakujedolcevita.pl

Foto: źródło fun page restauracji The Time

 

Poznań

Terminy
2017-08-13
Cena
Używamy plików cookies (ang.ciasteczka), by ułatwić korzystanie z serwisu tatento.pl i miejscaprzyjaznedzieciom.pl. Jeśli nie życzysz sobie, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
akceptuję