Eko pyszności

Przepis na zielone pesto

Oto przepis na pyszne i zdrowe pesto z jarmużu, szpinaku i dyni. Smacznego!

 

Przepis na pesto z jarmużu, szpinaku i dyni

 

Składniki:

  • 400g liści jarmużu ekologicznego
  • 50g szpinaku
  • 100g pestek dyni
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju zimnotłoczonego, nierafinowanego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól himalajska i świeżo zmielony pieprz do smaku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę. Podawać z makaronem bezglutenowym lub naleśnikami.

Autor www.izagotuje.pl Z zamiłowania i wykształcenia dietetyk. Mama dwójki maluchów na diecie bezglutenowej. Ma dwie pasje muzykę i kuchnię. Wyznaje zasadę „Niechaj pożywienie będzie lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem”. Prowadzi blog kulinarno-dietetyczny.
Podoba Ci się ten artykuł? Dołącz do społeczności rodziców i bądź na bieżąco!
Używamy plików cookies (ang.ciasteczka), by ułatwić korzystanie z serwisu tatento.pl i miejscaprzyjaznedzieciom.pl. Jeśli nie życzysz sobie, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
akceptuję