Eko pyszności

Przepis na jaglaną pinacoladę

Jeśli tęsknicie za ciepłem, to warto spróbować tej wyjątkowej... jaglanki, znaczy pinacolady! Koniecznie wypróbujcie przepis, który Was zachwyci. A może i maluchy dadzą się skusić :)?

 

Jaka jest pogoda w tym roku - każdy widzi. Skoro nie znajduję za oknem słońca i smaków kojarzących się z ciepłem, to szukam ich w kuchni – i czasem nawet mi się to udaje :)

Jaglana pinacolada – tak mogłabym nazwać to, co ostatnio z upodobaniem zjadam na śniadanie. Pycha! I od razu wiosna wydaje się mniej odległa :)

 

Przepis na jaglaną pinacoladę


Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 3 plasterki ananasa
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • syrop z agawy


Przygotowanie:

Kaszę gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Po przygotowaniu dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa oraz wiórki – mieszamy. Słodzimy syropem z agawy... i już :)

 

Autor Z wykształcenia polonistka i dziennikarka, z zamiłowania czytelniczka, kucharka, projektantka biżuterii, zafascynowana rękodziełem. Optymistka, której szklanka jest zawsze do połowy pełna. Autorka bloga literackiego.
Podoba Ci się ten artykuł? Dołącz do społeczności rodziców i bądź na bieżąco!
Używamy plików cookies (ang.ciasteczka), by ułatwić korzystanie z serwisu tatento.pl i miejscaprzyjaznedzieciom.pl. Jeśli nie życzysz sobie, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
akceptuję