Eko pyszności

Sałatka z brokułem i fetą

Potrzebujecie szybkiego przepisu na przygotowanie pysznego jedzenia? Oto on - sałatka z brokułem i fetą - wykonacie ją w kilka minut, a smakiem zadowoli nawet najbardziej wyszukane kubki smakowe.

 

Nie mam pojęcia, jak to się mogło stać, że pierwszy raz spróbowałam tej sałatki zaledwie kilka dni temu. Jest pyszna! Szczerze? Gdyby ktoś mi kiedyś powiedział, że połączenia brokuła, sera feta i prażonych płatków migdałowych jest tak dobre, nie uwierzyłabym. Tymczasem... właśnie tak jest! Naprawdę spróbujcie!
 

Sałatka z brokułem i fetą - najprostszy przepis na świecie


Składniki:

  • 1 brokuł (może być mrożony)
  • 1/2 kostki sera feta
  • płatki migdałowe

Przygotowanie:
Podzielonego na różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Płatki migdałowe podprażamy na patelni uważając, aby się nie przypaliły, gdyż staną się gorzkie. Ser feta kroimy w drobną kostkę. Brokuła wkładamy do przezroczystej miski, układamy na nim ser feta, posypujemy migdałami.
Do sałatki można podać także sos czosnkowy (kubeczek jogurtu naturalnego, ząbek czosnki, sól, pieprz, ewentualnie łyżka majonezu sojowego), ale nie jest to konieczne. I już - sałatka z brokułem i fetą gotowa! Smacznego.

 

Autor Z wykształcenia polonistka i dziennikarka, z zamiłowania czytelniczka, kucharka, projektantka biżuterii, zafascynowana rękodziełem. Optymistka, której szklanka jest zawsze do połowy pełna. Autorka bloga literackiego.
Podoba Ci się ten artykuł? Dołącz do społeczności rodziców i bądź na bieżąco!
Używamy plików cookies (ang.ciasteczka), by ułatwić korzystanie z serwisu tatento.pl i miejscaprzyjaznedzieciom.pl. Jeśli nie życzysz sobie, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
akceptuję